Hoe werkt het opwarmen van water met de elektrische boiler?

Tien tot twintig procent van het energieverbruik in Nederlandse huishoudens wordt opgewekt door warm water. Er zijn hiervoor verschillende systemen: bijvoorbeeld centrale- en decentrale waterverwarming.

Als het huis- of drinkwater wordt verwarmd via een opslagsysteem, wordt het sanitair warm water indirect verwarmd via het verwarmingswater. Een bijbehorende combi-boiler wordt gebruikt voor het opslaan en leveren van warmte voor zowel ruimteverwarming als voor het verwarmen van drinkwater en proceswater. Deze combinatie van drinkwater en bufferopslag wordt vooral gebruikt bij gebruik van een verwarmingssysteem met aansluiting op een zonnestelsel. In de tank-in-tank opslagvariant bevat de opslagtank twee afzonderlijke tanks, de een in de ander. Wanneer het externe verwarmingswater wordt verwarmd, wordt het drinkwater binnenin ook direct verwarmd.

 

Meer weten over de verwarming van water met de elektrische boiler?

Een andere variant, de zoetwatercombinatie, combineert opslag en het continue stroomprincipe, doordat het op verzoek benodigde verse water door warmteoverdracht van het opgeslagen water wordt verwarmd, maar de circuits gescheiden blijven, wat beschermt tegen legionellavorming. Om snel en gemakkelijk warm water te kunnen leveren, zijn er kleine boilers die bijvoorbeeld onder een wastafel in het gastentoilet geplaatst kunnen worden. Met een zeer kort leidingsysteem is het zuinig als er vaak kleinere hoeveelheden warm water worden gebruikt. Dergelijke kleine opslagtanks zijn ideaal voor watervolumes tussen 5 en 15 liter. Als op het betreffende punt echter slechts zeer zelden warm water nodig is, moet een kleine doorstroomverwarmer worden overwogen. Als er grotere hoeveelheden warm water nodig zijn bij de kraan en er geen centrale warmwatervoorziening is, kan een moderne warmwaterketel de voorkeur hebben boven een doorstroomverwarmer. Moderne apparaten van dit type zijn zuiniger en kunnen, afhankelijk van de versie, 25-150 liter warm water leveren. De maatvoering is afhankelijk van de gebruiksomgeving. Kleine appartementen zullen meestal rondkomen met een ketel van 70 liter. Er zijn elektrische ketels die opwarmen met een verwarmingselement en gasketels waarvoor een bijbehorende gasaansluiting aanwezig moet zijn.

 

 

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler