100+ klanten beoordelen ons met een 4.1 Grootste aanbod boilers in NL en BE Tot 27-09-2021 5% extra kassa korting met code: 5%september

Het vereiste onderhoud bij elektrische boilers

Voor elk type boiler welke op de markt is terug te vinden geldt dat ze een bepaalde vorm van onderhoud vereist. Dit gezegd zijnde is het zo dat een elektrische boiler aan een beperkt onderhoud voldoende heeft. Eigenlijk stelt er zich bij elektrische boilers dan ook slechts één potentieel probleem. Het gaat hierbij uiteraard om kalkaanslag. Zelfs bij elektrische boilers waarbij gebruik wordt gemaakt van een natte weerstand is het zo dat er al snel kalkaanslag op het verwarmingselement kan ontstaan. In ieder geval, wilt u graag te weten komen welk onderhoud er nu precies vereist kan zijn voor elektrische boilers? Dan zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor op deze pagina meer dan aan het juiste adres bent!

Kalkaanslag bij elektrische boilers

Zowel bij elektrische boilers met een natte als met een droge weerstand is het zo dat er sprake kan zijn van kalkaanslag. Bij elektrische boilers die zijn uitgerust met een natte weerstand is het zo dat de kalkaanslag zich manifesteert op het verwarmingselement. Dat is net even anders in vergelijking met elektrische boilers die over een droge weerstand beschikken. Hierbij zet de kalk zich niet rechtstreeks af op het verwarmingselement, maar wel op de buis of flens. Ook voor het reservoir geldt dat ze kalkaanslag kan hebben op de wanden. Om kalkaanslag tegen te gaan is het mogelijk om een waterontharder in uw woning te plaatsen.

Hoe ziet het onderhoud van elektrische boilers er nu precies uit?

Ongeacht de capaciteit waar uw elektrische boiler over beschikt, of het daarbij nu gaat om bijvoorbeeld 50 liter boilers of 100 liter boilers maakt geen verschil, een grondig onderhoud kan de levensduur van uw boiler aanzienlijk verlengen. Voor veel mensen is het echter niet helemaal duidelijk hoe zo'n grondig onderhoud er nu precies uitziet. Daar brengen wij nu graag verandering in. Het onderhouden van elektrische boilers gebeurt dan ook als volgt:

 

  • Het verwijderen van kalkaanslag welke zich op het verwarmingselement bevindt;
  • Het indien vereist verwijderen van kalk welke zich in de ketel zelf bevindt;
  • Een controle van de waterleidingen;
  • Het controleren van de staat van de weerstand;

 

Indien er rekening wordt gehouden met de bovenstaande aandachtspunten zult u kunnen vaststellen dat u altijd bent verzekerd van een optimale werking van uw elektrische boiler.

Is er sprake van een verplicht onderhoud bij elektrische boilers?

Voor verschillende soorten boilers geldt dat er sprake is van een verplicht onderhoud. Deze verplichting is evenwel uitsluitend van toepassing voor gasketels en verwarmingsketels op mazout. Voor elektrische boilers of ketels geldt dan ook dat er geen verplicht onderhoud van toepassing is. Wel is het zo dat het sterk wordt aangeraden om tijdig een dergelijk onderhoud uit te laten voeren. Het laatste wat u namelijk wil is plots zonder warm water komen te zitten. Het spreekt voor zich dat dit in het bijzonder tijdens de wintermaanden alles behalve een pretje is. Hoe dan ook, wilt u altijd met alle vertrouwen gebruik kunnen maken van uw elektrische boiler? Dan is een tijdig onderhoud laten uitvoeren dus zeker een absolute must.

2 reacties

  • Mijn boiler met natte weerrstand er druipt water uit onderaan .Aan de thermostat denk ik

    Conny De Vrieze
  • Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

    tztajsnjxf

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .