Profiteer van 5% extra korting met kortingscode 5%DECEMBER tot en met 07-12-2021

Elektrische boilers met warmtewisselaar, wat maakt ze zo interessant?

Het is onnodig om te zeggen dat het voor veel mensen tegenwoordig van cruciaal belang is om de kostprijs van hun energiefactuur zoveel mogelijk te kunnen drukken. Anders wordt men op het einde van het jaar mogelijks geconfronteerd met een flinke afrekening die een aardige impact kan hebben op de financiële situatie. Het kan gelukkig ook anders. Bij het kopen van verschillende toestellen of systemen voor in uw woning is het dan ook altijd van belang om rekening te houden met het energieverbruik waarover ze beschikken. Dit geldt ook zeker voor het kopen van een elektrische boiler. Voor elektrische boilers geldt bijvoorbeeld dat het interessant kan zijn om te kiezen voor een exemplaar welke is voorzien van een warmtewisselaar. In het bijzonder wanneer er voor wordt gekozen om een dergelijke boiler te combineren met zonnecollectoren kunt u rekenen op een zeer duurzame manier van water verwarmen in uw woning. Wilt u hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek alles over elektrische boilers die beschikken over een warmtewisselaar!

Wat zijn de voordelen van een elektrische boiler met warmtewisselaar?

Het belangrijkste voordeel welke is verbonden aan het gebruik van een elektrische boiler met warmtewisselaar heeft te maken met het feit dat het water door twee verschillende warmtebronnen kan worden opgewarmd. Met andere woorden, de opwarming kan niet alleen elektrisch gebeuren, maar tevens met behulp van een pelletkachel of een zonnecollector. Op deze manier bent u nooit afhankelijk van één enkele warmtebron. Standaard beschikken de verschillende elektrische boilers op de markt die zijn uitgerust met een warmtewisselaar over een elektronische bediening welke het bedienen van het systeem zeer eenvoudig mogelijk maakt. De warmtewisselaar beschikt over een oppervlakte van 0,68 vierkante meter.

Welke energiebesparing kan zo'n elektrische boiler u opleveren?

Elektrische 100 liter boilers welke beschikken over een warmtewisselaar zijn voorzien van een keramisch verwarmingselement dat beschikt over een vermogen van 2200W. Dit zorgt er voor dat de opwarmtijd behoorlijk kan worden verkort. In principe zijn er dan immers ook amper 2,5 uur vereist om het water op te warmen tot een temperatuur van tussen de 10 en 60 graden. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat het water reeds werd voorverwarmd door bijvoorbeeld een pelletkachel of een zonneboiler. Hierdoor hoeft het verwarmingselement aanzienlijk minder vaak bij te springen. Het spreekt voor zich dat het hierdoor mogelijk is om het energieverbruik van uw elektrische boiler aanzienlijk te beperken en dat zult u met absolute zekerheid terugzien in uw energiefactuur.

Wanneer kiezen voor een elektrische boiler met warmtewisselaar?

Elektrische boilers die zijn uitgerust met een warmtewisselaar lenen zich in de praktijk uitstekend als belangrijkste hoofd warm water verwarmingsbron voor in uw woning of appartement. Er kan echter worden vastgesteld dat er ook in steeds meer bedrijfspanden en winkels wordt gekozen voor dit type boiler. Dit niet in het minst omdat dergelijke locaties er om bekend staan doorgaans een niet onaanzienlijk energieverbruik te realiseren. Door te kiezen voor een elektrische boiler die beschikt over een warmtewisselaar kan er op z'n minst energie worden bespaard voor wat het realiseren van warm water betreft. Wilt u dus met andere woorden ook uw energiefactuur wat extra drukken? Dan is kiezen voor één van de elektrische boilers met warmtewisselaar beslist het overwegen meer dan waard.

 

1 reactie

 • goedenavond,

  voor ons woonhuis ben ik op zoek naar een boiler die verwarmd wordt door elektra, opgewekt door zonnepanelen waarbij de boiler een warmte wisselaar ingebouwd heeft die kan worden aangesloten op de bestaande CV installatie,
  het idee is dat de zonnepanelen overdag het water in de boiler opwarmen en dit warme water dan in de avond via de ingebouwde warmte wisselaar het CV water verwarmd.
  Het gaat om een woonhuis met een energie gas verbruik van 2300m3 per jaar,
  graag hoor ik van u of dit een reeel uit te voeren mogelijkheid is.

  met vriendelijke groet,

  Aart Veerman
  Hilversum

  Aart Veerman

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .