De elektrische CV ketel is tegenwoordig populairder dan ooit. Er zijn dan ook bijzonder veel mensen die bij het realiseren van een nieuwe woning of bij het renoveren van een bestaand pand kiezen voor de plaatsing van een elektrische ketel. Toch blijkt uit de praktijk dat er ook nog enkele misverstanden en onwaarheden bestaan met betrekking tot dit type van ketel. Wij hebben de drie vaakst gehoorde misverstanden alvast even in dit blogartikel voor u op een rijtje gezet en geven u bovendien ook meteen aan waarom deze misverstanden daadwerkelijk niet correct zijn.

1.) Een elektrische CV ketel is duur in aankoop

Tegenwoordig overwegen het merendeel van de mensen bij het vervangen van hun bestaande CV ketel om over te gaan tot het kopen van een elektrische cv ketel. Ze worden daarbij echter soms wel eens afgeschrikt door de veronderstelling dat een elektrische ketel duurder is in aankoop in vergelijking met een exemplaar dat werkt op gas. Deze veronderstelling is echter volledig fout. Het is in de praktijk dan ook zeker mogelijk om een elektrisch exemplaar te kopen tegen een toegankelijke prijs. Bovendien is het zo dat u meteen kunt rekenen op nog een extra voordeel.

Niet alleen geldt voor een elektrische ketel dat u ze kunt in huis halen tegen een aantrekkelijke prijs, bovendien is het ook nog eens zo dat er ook sprake kan zijn van een interessant financieel voordeel voor wat de plaatsing betreft. Voor een gasketel geldt in de praktijk immers dat u als het ware bent verplicht om de installatie uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Dat is niet het geval voor een exemplaar dat werkt op elektriciteit. Voor doe-het-zelvers is het zeker mogelijk om deze plaatsing zelf te doen waardoor u meteen kunt besparen op de plaatsingskosten.

2.) Een elektrische ketel kunt u slechts op een aantal plaatsen installeren

Het tweede misverstand is eigenlijk ingegeven door de kennis waar mensen over beschikken met betrekking tot de plaatsing van een gasketel. Voor dit type van CV ketel geldt namelijk dat er verschillende voorzieningen voor handen dienen te zijn. Deze voorzieningen zorgen er voor dat menig aantal plaatsen in uw woning sowieso geen optie zullen zijn. Voor een elektrische ketel geldt dit echter helemaal niet. U moet in principe maar rekening houden met twee concrete eisen:

  1. U moet de elektrische ketel kunnen aansluiten op het stroomnet;
  2. Er dient voldoende plaats te zijn om de ketel te kunnen neerzetten of op te kunnen hangen;

Voldoet de locatie die u in gedachten heeft aan de hierboven aangehaalde eisen? Dan zult u kunnen vaststellen dat u daar zonder probleem uw elektrische ketel kunt plaatsen.

3.) Een elektrische ketel verbruikt zeer veel energie

Ook dit derde vaak gehoorde misverstand is er één die helemaal niet correct is. U kunt dan ook in de praktijk grotendeels zelf bepalen hoeveel energie uw elektrische ketel mag verbruiken. Het is namelijk zo dat er door de jaren heen heel wat nieuwe ketels op de markt zijn verschenen die zich kenmerken door een gevoelig lager energieverbruik in vergelijking met de eerste exemplaren die zijn verschenen. Deze elektrische ketels kosten iets meer in aankoop, maar zorgen er wel voor dat u de impact van het verbruik van de ketel op uw energiefactuur kunt inperken. Hoe dan ook, de veronderstelling dat een elektrische ketel zeer veel energie verbruikt is dus sowieso onjuist.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler