Wat moet u weten over warmtepompboilers?

Warmtepompboilers zijn vandaag de dag bijzonder populair. Ze vormen dan ook een uitmuntend alternatief voor het sanitairwater van de CV-ketel. In het bijzonder wordt er door veel mensen voor gekozen om over te gaan tot het kopen van een warmtepompboiler omdat ze op die manier kunnen rekenen op een aantrekkelijke energiebesparing. Als gevolg van deze energiebesparing zult u kunnen vaststellen dat u niet alleen het milieu een hart onder de riem steekt. Daarnaast spreekt het voor zich dat dit ook alleen maar goed is voor uw portefeuille. Overweegt u ook het kopen van een warmtepompboiler? Dan is u even in onderstaande informatie verdiepen zeker interessant!

Wat zijn warmtepompboilers precies?

Voor warmtepompboilers geldt dat ze de warmte benutten die ze kunnen onttrekken aan de lucht in de omgeving. Met behulp van deze warmte is het vervolgens mogelijk om het water van de woning te verwarmen. Eigenlijk kunnen we stellen dat een warmtepompboiler een combinatie vormt van enerzijds een elektrische boiler met anderzijds een lucht-water warmtepomp. Voor warmtepompboilers geldt dat ze erin slagen om water te verwarmen tot hoge temperaturen. Elk jaar zult u met behulp van een dergelijk apparaat tot zomaar even vijf keer minder energie verbruiken bij het opwekken van warm tapwater. Het spreekt voor zich dat dit bij velen als muziek in de oren klinkt.

Alle voordelen van warmtepompboilers voor u op een rijtje

Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen er de voorbije jaren voor hebben gekozen om hun (verouderde) boiler te vervangen door een warmtepompexemplaar. Daar zijn best een aantal interessante redenen voor aan te halen. We hebben in ieder geval alle voordelen die zijn verbonden aan warmtepompboilers hieronder voor u op een rijtje gezet.

1.) U kunt besparen op uw energiefactuur

In eerste instantie is er uiteraard de energiebesparing die u kunt bekomen door gebruik te maken van een warmtepompboiler. De warmte waar dit systeem gebruik van maakt wordt immers onttrokken aan de lucht, aan aarde of aan water. Dit zorgt ervoor dat er significant minder energie wordt verbruikt. Dat is natuurlijk alleen maar gunstig voor uw portefeuille.

2.) Een warmtepompboiler is eenvoudig in gebruik

Zowel het gebruik als de installatie van een warmtepompboiler staan erom bekend erg eenvoudig te zijn. De installatie van dit systeem brengt in de praktijk vrij weinig problemen met zich mee. Bovendien is het zo dat u een dergelijke boiler ook op heel wat verschillende plaatsen kunt voorzien. Wanneer het niet geheel duidelijk is waar u ze nu het beste kunt plaatsen is het natuurlijk altijd interessant om dit even kort te sluiten met een expert.

3.) Warmtepompboilers zijn uitermate milieuvriendelijk

Veel mensen vinden het tegenwoordig belangrijk om hun woning zo milieuvriendelijk te maken. Dat is onder meer mogelijk door te kiezen voor een warmtepompboiler. Voor de boilers geldt uiteraard dat ze gevoelig minder CO2 uitstoten. Dat is het gevolg vanwege het beperkte energieverbruik samen met het hoge rendement. Wanneer u dus met andere woorden op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor uw oude boiler kunt u zeker kijken in de richting van warmtepompboilers. Ze bieden op dit vlak zeker een niet onbelangrijke meerwaarde.

4.) Kwalitatieve warmtepompboilers hebben een prima levensduur

Tot slot zult u nog kunnen vaststellen dat warmtepompboilers over een uitstekende levensduur beschikken. Dit betekent dat u er langdurig gebruik van zult kunnen maken en dat u bijgevolg ook niet snel terug zult moeten investeren in een nieuw exemplaar.

2 reacties

Steve

Steve

Bert Weerstand, de lucht word uit de buitenlucht onttrokken tot buitentemperaturen veel onder 0°C. De luchtuitstoot kan ook naar buiten maar ook naar een ruimte zoals garage/kelder waar dan droge warme lucht binnengeblazen wordt. Mvg

Bert Weerstand

Bert Weerstand

Ik heb een vraag, uit welke lucht onttrekt de warmtepomp de benodigde energie. Niet uit het huis hoop ik.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler