Profiteer van 5% extra korting met kortingscode 5%MEI tot en met 19-05-2022

De meest energiezuinige elektrische boilers

In ieder huishouden stroomt warm water. Nu is de vraag hoe we het meest kunnen besparen op het verwarmen van ons water. In deze blog leggen we dit uit en zetten we onze meest energiezuinige boilers op een rijtje (gesorteerd op energieklasse). 

Een paar tips kunnen het water- en elektriciteitsverbruik aanzienlijk verminderen bij het gebruik van warm water.

Onze energiebesparende tips: gebruik bewust warm water

Naast het kiezen van de meest energiezuinige elektrische boiler kunnen consumenten door hun gebruiksgedrag ook energiekosten besparen:

 • Watergebruik reduceren

  Kortom, het water mag niet onnodig lopen bij het wassen van handen en tanden poetsen, maar moet worden uitgeschakeld. Zuinige douchekoppen en straalregelaars halveren bovendien het waterverbruik.

 • Lagere watertemperatuur hanteren

  Douchen met slechts een graad minder bespaart u geld. Daarom moet voor elektronische doorstroomverwarmers alleen de werkelijk vereiste temperatuur worden ingesteld. Hierdoor hoeft er geen koud water bijgevuld te worden en wordt onnodig waterverbruik vermeden. Over het algemeen is 38 tot 40 graden voldoende om te douchen en te baden, 35 tot 38 graden om handen te wassen.

 • Schakel de elektrische boiler uit als je weg bent

  Vooral boilers veroorzaken hoge stand-by verliezen omdat ze het water de klok rond warm houden - ook al is warm water maar een paar minuten nodig. Het loont dus om ook na korte afwezigheid kleinere elektrische ketels uit te schakelen. Elektrische boilers kunnen 's nachts worden losgekoppeld van het lichtnet met behulp van timers. Als je langer op vakantie gaat, kan je de elektrische boiler voor lange tijd uitschakelen

De meest energiezuinige boilers van Electraboiler.nl

Elektrische Boilers Energieklasse A++

Elektrische Boiler Energieklasse
100 liter Ariston Hybride Elektrische Boiler Energieklasse A+
Ariston Nuos Evo 110 Liter   Energieklasse A+
80 liter Ariston Elektrische Boiler   Energieklasse A+

 

Elektrische Boilers Energieklasse B

Elektrische Boiler Energieklasse
50 liter Ariston Eco (vernieuwd model 2020) Energieklasse B
80 liter Ariston Eco (vernieuwd model 2020) Energieklasse B
100 liter Ariston Eco (vernieuwd model 2020)  Energieklasse B

 

Meer over dit onderwerp

2 reacties

 • We zouden een warmwaterboiler van 80liter klasse A . Is dit goed genoeg voor 2 personen. Ene die niet jdat die de hele dag moet opladen en liefst een slimme boiler

  Mario Stommeleer
 • Hallo, wat zijn nu de verliezen van de boilers? Dus hoeveel kW moert je er per dag instoppen om hem op temperatuur te houden?

  Paul Jakobs

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .