Elektrische CV ketels VS Aardgas CV ketels

Elektrische CV ketels worden steeds meer geplaatst in Nederland. In sommige gevallen is een elektrische CV ketel een aantrekkelijk alternatief voor de gasgestookte ketel. Bijvoorbeeld als u zonnepanelen op uw dak heeft of geen gasaansluiting heeft. Woningen worden vandaag de dag beter geïsoleerd en steeds vaker voorzien van zonnepanelen en wordt de aargas CV-ketel vervangen door de elektrische CV ketel. De politiek is bezig om vanaf 2021 duurzame warmtebron verplicht te stellen. Daarom kan een Elektrische CV ketel voor u de duurzame keuze zijn.

 

Voordelen Elektrsiche CV ketel

  • + Eenvoudig te installeren
  • + Weinig en makkelijk onderhoud
  • + Veilig: geen kans op gasexlosies

Nadelen Elektrische CV ketel

  • - Hoge energie kosten zonder zonnepanelen
  • - Veel energieverbruik
  • - Niet voor tapwater

Waarvoor dient een Elektrische CV ketel?

Een elektrische cv-ketel is een verwarmingsketel die het huis verwarmd op elektriciteit en niet meer op gas. Het wordt dus gezien als een alternatief voor verwarming op gas.

Welke Elektrische CV ketel komt bij ons het best uit de test?

Wij verkopen Elektrische CV Ketels van Bosch, Vailliant en Saunier. Bij ons komen de CV-ketels van Bosch het beste uit te test. Bosch is natuurlijk een bekend merk en grote speler in de duurzaamheidsindutrie. 

 Bosch Elektrische CV ketels

Wat is een goede prijs

Elektrische CV ketels zijn gemiddeld €1500,-. Dit ligt natuurlijk wel aan hoeveel oppervlakte je wilt verwarmen. 

Welke elektrische CV ketel past het beste bij u?

Alternatieven voor een Elektrische CV ketel

Naast de elektrische cv-ketel zijn er ook al duurzamere oplossingen voor verwarming. Zo is er de hybride warmtepomp, een elektrisch verwarmingssysteem wat samenwerkt met een gas cv-ketel. Een hybride warmtepomp wordt vaak gezien als tussenstap om over te gaan op enkel duurzame energie.